Nedjelja, 17. 03. 2019. / II. KORIZMENA NEDJELJA - C

 

Ponedjeljak, 18. ožujka 2019.
Molitveni susret za studente i mlade
Ponedjeljkom u 20 sati u prvoj dvorani.
Našega nebeskog Oca zanima svaki naš problem!

Utorak, 19. ožujka 2019.
SV. JOSIP , zaručnik Bl. Dj. Marije
Svetkovina. Svete mise u 7 i 19 sati.
***
Kateheza za odrasle i katekumene
Tema: Bez milosrđa nema (sakramenta) pomirenja.
Velika dvorana, u 20 sati.

Srijeda, 20. ožujka 2019

Rektor Sveučilišta u Zagrebu gost Korizmene tribine na Peščenici
U poznatom ciklusu "Korizmene tribine na Peščenici" u srijedu 20. ožujka u 19.30 sati gostuje prof. dr. sc. Damir Boras, rektor Sveučilišta u Zagrebu. Tema treće tribine je "Vjera, sloboda i obrazovanje".
Ovogodišnji ciklus korizmenih tribina posvećen je temi „Zašto vjerovati?"
Tribine se održavaju u multimedijalnoj dvorani Fr. Dominik Barač OP dominikanskoga samostana bl. Augustina Kažotića u Zagrebu na Peščenici, Ivanićgradska 71 (raskrižje Ivanićgradske i Vukovarske ulice).
Voditelj tribina je fr. Anto Gavrić, OP.

Četvrtak, 21. ožujka 2019.
Lectio divina
Početak u 19. 45 sati. Tema: "Ako se ne obratite, svi ćete slično propasti."

Petak, 22. ožujka 2019.
Pobožnost križnog puta
Kroz korizmu svakoga petka pratit ćemo Krista na njegovu križnom putu. U 18 sati je molitva krunice, u 18.30 pobožnost križnog puta, a u 19 sati sveta misa s prigodnom homilijom.

Sveta misa i korizmeni susret za roditelje ovogodišnjih prvopričesnika
Roditelje ovogodišnjih prvopričesnika pozivamo na svetu misu u četvrtak (bl. Augustina Kažotića, 28. ožujka, u 19 sati. Pod svetom misom molit ćemo za ovogodišnje prvopričesnike i stavit ćemo ih napose pod zagovor bl. Augustina Kažotića, našega blaženika i zaštitnika. Nakon svete mise slijedi susret za roditelje prvopričesnika u 19. 45 sati, u multimedijalnoj dvorani „Dominik Barač."

NAJAVA HODOČAŠĆA U BOKU KOTORSKU od 25. do 28. 04. 2019.
U zajedništvu naše župe i župe Kraljice Svete Krunice, organizira se dominikansko hodočašće povodom blagdana blažene Ozane Kotorske na njezin grob u Kotor, te obilazak zaljeva Hrvatskih svetaca. Put vodi preko Dubrovnika, Herceg Novog do Perasta, Kotora, Mua, Tivta, Cetinja, Budve. Duhovno vodstvo na cijelom putu bit će fr. Ivan Marija Tomić. Sve informacije možete naći na oglasnoj ploči.

Tjedan solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini 18. – 24. ožujka 2019.
Po trinaesti put zaredom, odlukom hrvatskih biskupa, Hrvatski će Caritas od 18. do 24. ožujka 2019. na poseban način obilježiti„Tjedan solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini". Moto ovogodišnje akcije je misao svetoga Pavla iz 2. poslanice Korinćanima: „Budite složni i živite u miru" (2 Kor 13, 11). Mons. Josip Mrzljak, predsjednik Hrvatskog Caritasa, prigodnom poslanicom podsjeća vjernike i sve ljude dobre volje da„djelima duhovnog i molitvenog zajedništva, a onda i materijalnoga po prikupljanju darova vjernika za 3. korizmenu nedjelju u svim župama u Hrvatskoj, želimo ustrajno i gorljivo ponoviti našoj braći i sestrama, Katoličkoj Crkvi u Bosni i Hercegovini, da nisu sami, ni zaboravljeni ni prepušteni slučaju."
Također se možete u ovu akciju uključiti:
- Uplatom na žiro-račun Hrvatskoga Caritasa kod Privredne banke Zagreb HR0523400091100080340, poziv na broj 101( za uplate iz inozemstva SWIFT (BIC) PBZGHR2X)
- Uplatom na račun Hrvatskog Caritasa, IBAN: HR05 2340 0091 1000 80340, poziv na br. 101
Sljedeće nedjelje molit ćemo i prikupljat ćemo priloge na kraju svete mise u tu svrhu.

U novom broju Glasa Koncila možete pročitati:
- Kako Jobov poraz može biti koristan?
- Zašto je pogažena istina o komemoraciji na Bleiburgu?
- Identitet Hrvata i vrijednosti na velikoj su povijesnoj kušnji!
Novi broj Glasa Koncila može nabaviti u našoj knjižari!