Nedjelja, 23.09. 2018. / 25. nedjelja kroz godinu

 

Utorak, 25. rujna
Utorak sv. Dominika
Pod večernjom misom u 19 sati molimo za dominikanska duhovna zvanja. Na početku svete mise molimo večernju iz Časoslova.

Četvrtak, 27. rujna
Sv. Vinko Paulski, prezbiter
Spomendan. Svete mise u 7 i 19 sati.
***
Zaziv Duha Svetoga
Zaziv Duha Svetoga za sve njih bit će u četvrtak, 27. rujna, za vrijeme svete mise u 19.00 sati. Nakon svete mise blagoslov učenika i njihovi školskih torbi.
Župna kateheza počet će za sve razrede u ponedjeljak, 01. listopada. O rasporedu i satnici biti ćete pravovremeno obaviješteni.
***
Sastanak za roditelje ovogodišnjih krizmanika / upis krizmanika
u četvrtak, 27. rujna, u 20 sati, u velikoj dvorani.

Subota, 29. rujna
SV. MIHAEL, GABRIEL I RAFAEL, arkanđeli
Blagdan. Svete mise u 7 i 19 sati.

POČETAK KATEKUMENATA
Katekumenat započinje u petak, 28. rujna, u 20 sati, u dvorani ispod samostana. Pozivamo sve one koji žele primiti sakramente kršćanske inicijacije (krštenje, potvrda i euharistija), ali i one koji su već kršteni, ali u odrasloj dobi žele primiti sakramente potvrde i euharistije. Uključiti se mogu i oni koji nisu iz naše župe.

BIBLIJSKO-LITURGIJSKA KATEHEZA
Nakon ljetne stanke nastavljamo s biblijskom-liturgijskom katehezom, koja će održavati utorkom u 19. 45 sati. Namijenjena je svima, napose onima koji se žele bolje upoznati i razumjeti Božju riječ kao i određene liturgijske teme.
Liturgija nije znanje ili oblik iznošenja istina koje valja prihvatiti i živjeti. Nije ni molitveni oblik koji bi imao posebnu izričajnu formu. Liturgija je događanje, zbiljnost onoga što se vjeruje i slavi. Po liturgiji Crkve Bog nastavlja djelo spasenja i posvećenja svijeta. Biti dionik te otajstvene zbilje znači biti zahvaćen darom spasenja. Stoga liturgijska formacija započinje upravo tu – u udioništvu na darovanom spasenju. Vrhunac formacije o kojoj je riječ jest »biti oblikovan spasenjem«, biti dionikom zbilje koja se nudi s jedinim ciljem – da preobražava svijet i čini ga novim u Bogu.
Liturgijska je formacija, dakle, sposobnost same liturgije da daje novo obličje svijetu i ljudskome životu, performirajući čovjeka u novo stvorenje, obnovljeno na iskonsku sličnost s Bogom. Liturgija, kao bogočovječno djelo i kao zbiljnost spasenja, uvelike nadvisuje potrebe kršćanske formacije. Ona performira, preobražava ljudsku osobu u njezinoj cjelovitosti, pa tako i njezino znanja te sva katehetska, pastoralna i etička traganja. Potrebni smo stoga formacije koja će nas otvarati jedinstvenoj i nezamjenjivoj performativnosti liturgije.

Susreti, druženja i kateheze za srednjoškolce: „TRAŽITELJI ISTINE"
započinju u ponedjeljak, 01. listopada, u 20.15 sati, u prvoj dvorani ispod samostana. Napose pozivamo prošlogodišnje krizmanike da se odvaže i pridruže se.

Susreti, druženja i kateheze za studente i mlade: „SURADNICI ISTINE"
započinju u srijedu, 03. listopada, u 20.15 sati, u prvoj dvorani ispod samostana. Dođite, upoznajte i budite suradnici u izgradnji dobra u svjetlu istine!

Dragi župljani, sve vas koji volite pjevati pozivamo da se uključite u zborove naše župne zajednice: zbor „Sv. Dominik" na svetoj misi u 9 sati, dječji zbor „Kažotići" na misi u 10 sati, župni zbor „Osvit" na misi u 11 sati i zbor mladih „Nocturno" na misi u 19 sati.