Nedjelja, 10. prosinca 2017. / DRUGA NEDJELJA DOŠAŠĆA 

xmas-candle

* Mise zornice
Kroz vrijeme došašća ili adventa mise zornice u našoj crkvi su svakim danom, osim nedjeljom u 6 sati. Kroz došašće nema mise u 7 sati. Prije svake zornice je mogućnost za ispovijed od 5.30 do 5.55 sati. Za vrijeme mise zornice se ne ispovijeda.
* ZIMSKI KVATRENI TJEDAN: U ponedjeljak, 11. prosinca, započinje zimski kvatreni tjedan u kojem su vjernici pozvani na intenzivniju molitvu i djela pokore i ljubavi. Tjedan je posvećen kršćanskoj dobrotvornosti i zahvali Bogu za njegova dobročinstva. Kvatreni tjedan završava bogoslužjem kvatri u subotu, 16. prosinca.
* DOMINIKANSKI MJESEC ZA MIR: Kroz prosinac na razini cijelog Dominikanskog reda molimo za mir u Kolumbiji. Na taj način želimo iskazati dominikansku solidarnost i zagovaranju mira u svijetu, toliko potrebnog u mnogim dijelovima pogođenim ratnim sukobima i nemirima. Dominikanski mjesec za mir je prosinac, u vremenu došašća, s vrhuncem 1. siječnja, na Svjetski dan mira. Ove godine tijekom Dominikanskoga mjeseca za mir u fokusu će biti Kolumbija. Sljedeće nedjelje, 3. adventa, naša župna i samostanska zajednica će se priključiti ovoj inicijativi. U nedjelju, 17. prosinca, na svim misama ćemo moliti za mir u Kolumbiji i milostinja /(kolekta) misa te nedjelje bit će namijenjena i proslijeđena dominikancima u Kolumbiji, koji svojim životom, apostolatom i propovijedanjem doprinose uspostavi mira u svojoj domovini.
* Srijeda, 13. prosinca: Sv. Lucija, djevica i mučenica. Spomendan. Svete mise u 6 i 19 sati.
* Srijeda, 13. prosinca: 18 sati - EUHARISTIJSKO KLANJANJE
* Srijeda, 13. prosinca: 19.45 - Lectio divina / Tema: Među vama stoji koga vi ne poznate. U 19.45 sati.
* Četvrtak, 14. prosinca: Sv. Ivan od Križa, prezbiter i crkveni naučitelj. Spomendan. Svete mise u 6 i 19 sati.
* Četvrtak, 14. prosinca:19 sati - Sveta misa za sve žive i pokojne štovatelje našega blaženika i zaštitnika.
* Četvrtak, 14. prosinca: 20 sati - Velika DOMA/susret i kateheza za studente i mlade / 9 Plodova Duha Svetoga: MIR
* RASPRODAJA ODJEĆE: Župni caritas organizira u subotu 16. prosinca od 10 do 13 sati prodaju dječje (do pet godina) odjeće i obuće. Radi se o novoj, nekorištenoj odjeći i obući koju smo dobili kao donaciju. Bit će to prilika da se kupi i poneki komad odjeće za odrasle koja je također nova ili malo korištena. Sav prihod je namijenjen za sljedeće akcije župnog karitasa za zbrinjavanje najpotrebnijih u našoj župnoj zajednici.
* BOŽIĆNA ISPOVIJED: U srijedu, 20. prosinca, u 18 sati bit će velika Božićna ispovijed u našoj crkvi. Na raspolaganju će biti više svećenika.
ISPOVIJED STARIJIH, BOLESNIH I NEPOKRETNIH župljana je u četvrtak, 21. prosinca. Molimo vas da takve osobe prijaviti u župni ured kako bismo ih pohodili, ispovjedili i pričestili.
* ŠALICA ČAJA I KOLAČIĆ: I ove godine kroz to vrijeme došašća Župni karitas u suradnji s mladima iz naše župe (DOMA) organizira humanitarni pothvat: „Šalica čaja i kolačić“. Nakon svih nedjeljnih misa pozvani ste, dragi župljani i vjernici, zastati malo pred crkvom, poslužiti se čajem, kavom, kuhanim vinom, kakaom uz neki kolačić, međusobno se malo (po)družiti i ostaviti dar za najpotrebnije u našoj župnoj zajednici. Budite dio našeg župnog zajedništva, koje će biti na korist nama, a posebno onima najpotrebnijima.