Izlet ministranata na Sljeme

2013-03-03-naslovna-ministrantiU našoj župnoj zajednici djeluju i ministranti, koji redovito i marljivo služe kod oltara te sudjeluju u drugim pobožnostima. Mnogi su primijetili da njihov broj u zadnje vrijeme konstantno raste (tridesetak). Redovite sastanke imaju subotom u 16 sati u dvoranama ispod samostana, gdje se upoznaju o ministrantskim dužnostima, služenju, ali gdje se mole, druže i igraju. Od igara najzastupljenije su stolni tenis, Wii, monopoly i uno karte. Katkada se dogode i zajedničke akcije "vanka".

Nakon posjeta kinu, u subotu su imali izlet na Sljeme. Ispred Crkve okupio se najhrabriji dio ministrantske skupine, njih jedanaest koji su odoljeli čarima kreveta i odlučili subotnje jutro provesti na vrhu Medvednice. Zajedno s župnikom, p. Markom došli su do činovničke livade, gdje su se neki odvažili sanjkati, doduše bez sanjki. Bilo je neuspješnih i komičnih trenutaka.

Zatim su uspeli do sljemenske kapelice, pomolili se i objedovali. Ruksaci su bili puni, kod nekih i prepuni. Činilo se kao da idu na višednevno hodočašće nekamo. No, najvažnije je da nitko nije ostao gladan i žedan. Poslije ručka, posvetili su se zimskim radostima.

Nakon igre, uspeli su do tornja na vrhu Sljemena i uživali u pogledu na Zagorje. U popodnevnim satima vratili su se u Zagreb gdje je bilo puno toplije nego u gorju. Palo je obećanje da će se izlet na Sljeme opet ponoviti na proljeće, iza Uskrsa. Samo taj put se ide pješke.