Ljubav za vječnost

2013-03-05-loveŽelim ti ispričati istinitu priču o istinskoj i vječnoj ljubavi! Nedavno mi je prijatelj pripovijedao o jednom bračnom paru koji je poznavao. Bili su sretan bračni par, ali on je preminuo od raka prije dvije godine. Zanimljivo je kako je preminuo dva tjedna nakon Valentinova. Inače, tijekom svih godina braka, običavao je za Valentinovo svojoj supruzi Moniki poslati buket prekrasnih ruža te poruku: "Volim te više nego prošle godine i moja ljubav će rasti svake godine sve više!"

Monika je bila iznenađena kad joj je na prvo Valentinovo nakon suprugove smrti cvjećar donio veliki buket ruža. Doista je bila iznenađena, zapravo više negativno i neugodno jer je mislila da se radi o nečijoj šali. Nazvala je cvjećarnu i zatražila objašnjenje o darovanom buketu. Vlasnik cvjećarne ljubazno joj je objasnio da zna za smrt njezinog supruga prošle godine. Zatim ju je upitao, je li pročitala malo pismo koje se nalazi u buketu i objasnio joj da je ruže njezin muž platio unaprijed i za buduće godine.

Kad je spustila telefonsku slušalicu, Monika je, s očima punih suza, našla pisamce u buketu ruža i otvorila ga. Prepoznala je rukopis svoga supruga kojim su bile ispisane riječi: "Moja najveća ljubavi, znam da je ova godina bila teška za tebe i nadam se da ćeš se ubrzo oporaviti. Želim ti kazati da ću te ljubiti kroz sve preostalo vrijeme i da ćemo jednom opet biti zajedno. Svake godine će ti donijeti ruže. Onoga dana kada im ne otvoriš vrata, taj dan ce se vraćati pet puta i kucati ti.

Ako ni tada ne odgovoriš, ruže ce odnijeti tamo gdje ćeš biti, na našu zajedničku grobnicu, gdje ćemo počivati jedno pokraj drugoga. Volim te!" Naravno da me je ova priča natjerala da se zamislim te mi pomogla da shvatim da kad nekoga voliš nije bitno gdje se nalaziš, jer mjesto i vrijeme nije bitno, jer nešto drugo spaja osobe koje se ljube. Ljubav čini sve mogućim i ljubav ne priznaje granice i ograničenja!

 

Priredio: M. Bijelić, OP