O počecima iz župne spomenice


25. srpnja 2001. - Dekret o osnutku župe

Zagrebački nadbiskup i metropolit, kardinal Josip Bozanić donio je Dekret u kojem stoji da se nova župa Bl. Augustina Kažotića, Zagreb-Peščenica, osniva s danom 22. rujna 2001. „Ova odluka o osnutku neka se pročita župljanima nove župe Bl. Augustina Kažotića u subotu 22. rujna 2001. i neka se njezin sadržaj upiše u Župnu spomenicu. U nedjelju 23. rujna 2001. godine neka se ova Odluka obznani i župljanima župe Kraljice svete Krunice.“

22. rujna 2001. - Osnovana župa bl. Augustina Kažotića, Zagreb-Peščenica

Danas 22. rujna 2001. svečanim misnim slavljem koje je predvodio zagrebački nadbiskup i metropolit Josip Bozanić, uz asistenciju pomoćnog biskupa Vlade Košića i provincijala Frane Prcele te koncelebraciju velikog broja svećenika i sudjelovanje vjernika, službeno je osnovana Župa bl. Augustina Kažotića. Na misnom slavlju pjevao je zbor „Osvit“.

23. rujan 2001. - Prvi broj župnog tjednikaNa početku početak!

Tjednik Župe bl. Augustina Kažotića ugledao je svjetlo dana. Sadrži komentar Službe Riječi, vijesti iz župe, pjesnički kutak i informacije koje zajednicu čine povezanijom. Prvi broj krenuo je i otvorio vrata svima onima koji na bilo koji način žele sudjelovati u životu zajednice ili dijeliti svoj svijet s drugima.

24. rujna 2001. - Otvoren župni ured

Kako je za župni rad nužan prostor, fr. Tomislav i fr. Zvonko te Branimir i Marko, prijatelji župe, učinili su zahvat kako bi župni rad mogao započeti. Organiziran je župni ured s dežurstvom svakim danom osim subote i nedjelje. Također, započeo je i vjeronauk za sve uzraste: prvopričesnike, krizmanike, osnovnoškolce, srednjoškolce, studente. Počele su djelovati i razne radionice i zborovi.

25. i 26. listopada 2001. - Podizanje čelične konstrukcije i križa

Konačno smo dočekali podizanje čelične konstrukcije i križa na crkvu. Tako se više ne može govoriti kako crkva ima izgled džamije.

2. studenoga 2001. - Prvi dekanov službeni posjet

Danas smo, pastoralno djelujući, imali čast u svojim prostorima ugostiti dekana dekanata (resničkog) vlč. Jurja Oštarijaša. Proveo je kratko vrijeme sa župnikom p. Tomislavom. Pregledali su župne knjige i sve ono što dekan treba pregledati.

24. prosinca 2001. - Prva polnoćka u novoj župi

Ove večeri župa je imala prigodu ugostiti dominikanske studente i postulante koji su došli s vjernicima podijeliti hladnoću otvorenog prostora. Organizirana je i procesija. Prekrasni ambijent, radosno ozračje božića i vjernicima ispunjena crkva, glavni su elementi ove noći. Misu ponoćku predvodio je fr. Zvonko Džankić.

24. siječnja 2002. - Poštanska marka u čast bl. Augustina Kažotića

Izišla je poštanska marka u čast zaštitnika Župe bl. Augustina Kažotića, povodom 300. obljetnice proglašenja blaženim.

7. travnja 2002. - Zatvaranje Godine bl. Augustina Kažotića

Svečanim misnim slavljem, koje je predvodio zagrebački nadbiskup Josip Bozanić, uz asistenciju velikog broja svećenika, te mnoštva vjernika, zatvorena je Godina bl. Augustina Kažotića. Na misnom slavlju pjevao je župni zbor sv. Dominika. Na kraju misnog slavlja dječji zbor Kikići izveo je dvije pjesme kao dar zatvaranju godine i izraz štovanja bl. Augustina Kažotića.

11. i 12. svibnja 2002. - Sveta potvrda i prva sveta pričest u župi

11. svibnja slavljen je sakrament svete potvrde, koji je podijelio vlč. gospodin Mijo Gorski, delegat zagrebačkog nadbiskupa Josipa Bozanića. Sakrament potvrde primila su 142 krizmanika.

U nedjelju, 12. svibnja slavljen je sakrament svete euharistije koji je primilo 114 prvopričesnika. Svetu misu predvodio je o. Tomislav Kraljević, župnik, koji je i podijelio sveti sakrament.

7. lipnja 2002. - Pokrenuta web-stranica župe

Od danas župa ima svoje web-stranice. Riječ je o prvoj župi u provinciji koja je uspjela oblikovati vlastite web-stranice. (www.dominikanci.hr/zupa/kazotic). Taj projekt uspješno je započeo i dovršio fr. Zvonko Džankić.

3. kolovoza 2002. - Prvi blagdan bl. Augustina Kažotića u novoj župi

Crkva je bila prekrasno uređena zahvaljujući vrijednim župljanima koji nesebično darivaju svoje vrijeme ovom sakralnom prostoru. Misno slavlje predvodio je vlč. Davor Štuljan, župnik Sv. Leopolda Mandića – Trešnjevka. U prigodnoj homiliji sažeo je Augustinovu životnu borbu za dobrobit čovjeka, njegovo mjesto u svijetu i u ispravnom življenju koje isključuje magiju, gatanje i druga praznovjerja za kojima današnji čovjek poseže. Na kraju misnog slavlja o. Marinko je blagoslovio slike, dar umjetnika za dovršenje crkve, a koje su kupile neke pravne i fizičke osobe. Po završetku misnog slavlja upriličen je prigodni domjenak u dvorani ispod crkve. Ove večeri crkva je bila ispunjena do posljednjeg mjesta. Mješoviti zbor sv. Dominika opet je bio na visini zadatka.

29. rujna 2002. - Zatvorena kapelica u Ludinskoj 10

Svečanim misnim slavljem, koje je predvodio mons. Vladimir Stanković, uz asistenciju provincijala Frane Prcele te koncelebraciju svećenika koji su ovdje pastoralno djelovali, i sudjelovanje vjernika, službeno je zatvorena kapelica u Ludinskoj 10. Zato je 16. rujna 2002. odlučeno da će se sve pastoralno djelovanje događati u novoj crkvi.

1. prosinca 2002. - Započela nova liturgijska godinaZapočela je nova liturgijska godina. Kako je danas i prva nedjelja došašća, broj se vjernika povećao. Budući da su radovi na tornju još u tijeku te je skela zatvorila jedan dio crkve, ostalo je malo prostora za župljane. No, nekako se uspiju zbiti ispod skele i u druge dijelove sakralnog prostora.

7. veljače 2003. - Vjernici spasili život fr. Zvonku

Ovaj datum bilježi još jednu zanimljivost, zamalo tragičnu. O čemu je riječ? Kako su radnici danas otkrivali drugi dio krovne konstrukcije, tako su ostali duže na krovu. Fr. Zvonko  Džankić imao je misu zadušnicu u pet sati. Nisu uspjeli dozvati radnike, a Džankić je započeo misu. Oltar se trenutačno nalazi ispod otvorenog dijela krova kroz koji pada sve ono što radnicima postane višak. Misa je započela, a s njezinim početkom počeli su padati i sitni kamenčići, ali oni još nisu predstavljali veliku opasnost. Vjernici koji su bili u crkvi već su počeli paničariti, jer nisu mogli gledati kako ga zasipaju kamenčići. To je trajalo do konca Očenaša, kada je jedna gospođa uzviknula: „pazi“! To je za Džankića značilo: skači negdje. Skočio je na lijevo i to se pokazalo pravom stranom. Na središte oltara pao je komad aluminijske ploče, koji je ipak, malo dohvatio i Zvonkovu ruku. Što bi bilo da gospođa nije viknula, ili da je Zvonko ostao na mjestu, ili možda izabrao desnu stranu?

5. ožujka 2003. - III. Pepelnica umjetnika

Unatoč hladnoći i drugim tehničkim problemima koji pritišću župu, danas je bilo dosta živo. Naime, osim uobičajenog misnog slavlja i obreda pepeljanja koje je predvodio fr. Frano Prcela uz koncelebraciju više svećenika, upriličena je diskusija o suvremenoj sakralnoj umjetnosti. Sugovornici su bili: prof. dr. sci. Boris Magaš, arhitekt župne crkve, prof. dr. Radovan Ivančević i prof. dr. Željko Tanjić. Moderatore večeri činio je uhodani dvojac: Vesna Kusin i Frano Prcela.

21. ožujka 2003. - Promocija „Izazova istine“Dogodila se promocija časopisa „IZAZOV ISTINE“. Riječ je o časopisu koji uređuju mladi hrvatski dominikanci. Promovirani broj posvećen je „Anđelima“.

4. svibnja 2003. - Prva pričest. Slavljen je sakrament Svete euharistije koji je primilo 116 prvopričesnika. Svetu misu predvodio je fr. Tomislav Kraljević, župnik, koji je i podijelio sakrament prve pričesti. Kažu da je bilo super. Hvala Ani, Andrijani, Mariju, Martiju i Ivani, koji su pomogli u pripavi prvopričesničkog slavlja.

24. svibnja 2003. - Sveta potvrdaSlavlje sakramenta svete potvrde koji je podijelio mons. Vladimir Stanković, izaslanik zagrebačkog nadbiskupa Josipa Bozanića. Sakrament potvrde primilo je 136 krizmanika.5. lipnja 2003. - Hodočasnička zastava župeŽupa je dobila i svoju prvu hodočasničku zastavu. Na zastavi dominiraju prepoznatljivi motivi: bl. Augustin i crkva u izgradnji.

3. kolovoza 2003. - Slavlje zaštitnika župe

Svečanim misnim slavljem koje je predvodio mons. dr. Vlado košić, pomoćni zagrebački biskup, uz asistenciju provincijala Ivana Ike Mateljana te koncelebraciju velikoga broja svećenika i sudjelovanje vjernika, proslavljen je blagdan bl. Augustina Kažotića. Na misnom slavlju pjevao je zbor „Dominik“.

10. rujna 2003.Budući da je dobio nove službe u provinciji, fr. Zvonko napušta župu. Na njegovo mjesto dolazi fr. Damir Šokić, koji je do sada boravio u splitskom samostanu. Fr. Zvonko obećao je da će ostati prisutan u župi posredstvom srednjoškolskog utorka i nedjeljne večernje mise.

20. listopada 2003. - Započeo ciklus neokatekumenskih katehezaNa poziv župnika, fr. Tomislava Kraljevića, u našoj je župi započeo ciklus neokatekumenskih kateheza za mlade i odrasle. Kateheze će biti održane u obliku petnaest susreta, i to svakog ponedjeljka i petka s početkom u 20 sati.31. listopada 2003. - Molitveno bdijenje mladih „Hollywin“

U našoj crkvi s početkom u 21 sat započelo je molitveno bdijenje mladih pod naslovom „Hollywin (Svetost-dobro pobjeđuje)“. Naime, bio je to kršćanski odgovor na „Noć vještica“ (Halloween = Pakao pobjeđuje), koja se – iz tko zna kojih razloga – počela obilježavati i u našem gradu. Ovo molitveno bdijenje mladih organizirao je župnik Tomislav Kraljević, program bdijenja osmislio je Tomislav Jelinčić, a sve u suradnji s Povjerenstvom za pastoral mladih zagrebačke nadbiskupije. Bdijenje je započelo svetom misom kojoj je predsjedao vlč. Domagoj Matošević uz koncelebraciju vlč. Božidara Tenšeka i p. Tomislava Kraljevića, koji je propovijedao. Nakon misnog slavlja, na zanimljiv i simpatičan način, uslijedilo je upoznavanje neobičnih svetaca koji su zaštitnici neobičnih stvari, zanimanja i situacija. Malo nakon ponoći završilo je molitveno bdijenje ove vrste, nakon kojeg su svi mladi, zajedno sa svećenicima, sišli u veliku dvoranu ispod crkve, te nastavili druženje uz čaj, sok i grickalice do ranih jutarnjih sati.

10. studenoga 2003. - Prvi dekanatski sastanak u našoj župi

Prvi put u našoj župi, u vjeronaučnoj dvorani ispod samostana, održan je dekanatski sastanak na kojem su sudjelovali svi svećenici Resničkog dekanata, kojemu pripada i naša župa bl. Augustina Kažotića. U istoj dvorani, nakon sastanka upriličen je zajednički ručak, koji su pripremile sestre iz samostana na Koloniji, a koji je za ovu zgodu dopremljen na Peščenicu.

1. prosinca 2003. - Uvedene mise zornice u našu župu

Započelo je liturgijsko vrijeme došašća, a s njim i jedna novost u životu naše župe. Naime, pastoralna ekipa s poslanjem na Peščenici (fr. Tomislav Kraljević – župnik, fr. Marinko Zadro – župni vikar i fr. Damir Šokić – župni vikar) dogovorila je da se ove godine započnu mise zornice tijeko cijelog vremena došašća, osim nedjeljom. Termin misa zornica dogovoren je za 6:00 sati.

9. svibnja 2004. - Slavlje prve svete pričesti

Danas u našoj crkvi nije slavljena misa u 10h, jer je na misi u 9h sati započelo misno slavlje, tijekom kojeg je podijeljen sakrament prve svete pričesti za 125 ovogodišnjih prvopričesnika. Misi je predsjedao fr. Damir Šokić, koji je do ovog trenutka videći župnu katehezu dopratio ovogodišnje prvopričesnike.

15. svibnja 2004. - Slavlje svete krizmeNa misnom slavlju koje je započelo u 10h, mons. Tomislav Ivančić podijelio je sakrament sv. krizme za 120 ovogodišnjih krizmanika.

3. kolovoza 2004. - Blagdan bl. Augustina Kažotića

Danas su u našoj crkvi slavljene mise u 7, 9 i 19 sati. Središnja misa proslave blagdana bl. Augustina Kažotića bila je u 19 sati, kojoj je – u nazočnosti velika broja vjernika – predsjedao mons. Josip Mrzljak, pomoćni biskup zagrebački, uz koncelebraciju više svećenika.

5. rujna 2004. - Prva samostanska zajednica bl. Augustina Kažotića

U samostanu Kraljice svete Krunice pročitane su asignacije trojici braće: fr. Marinku Zadri, fr. Tomislavu Kraljeviću i fr. Damiru Šokiću, koji su asignirani u novi samostan bl. Augustina Kažotića na zagrebačkoj Peščenici. Tim činom osnovana je prva samostanska zajednica u novom samostanu bl. Augustina Kažotića. Istom prigodom za prvog samostanskog starješinu imenovan je fr. Marinko Zadro.

12. rujna 2004.- Započelo useljavanjeZapočelo useljavanje braće u novi samostan bl. Augustina Kažotića.

1. listopada 2004. - Postavljenja

Za prvog samostanskog ekonoma postavljen je fr. Damir Šokić. Istoga dana službu prvog samostanskog sakristana počeo je obnašati fr. Tomislav Kraljević te se i započelo samostalno vođenje Knjige misnih nakana.

15. studenoga 2004. - Blagoslov samostana bl. Augustina KažotićaDanas, na blagdan sv. Alberta Velikog, novi samostan bl. Augustina Kažotića u Zagrebu blagoslovio je mons. Marko Culej, varaždinski biskup, inače i dominikanski trećoredac.

3. prosinca 2004. - Prvo događanje u Velikoj dvorani

S početkom u 20 sati u Velikoj dvorani održano je predstavljanje knjige p. Frane Prcele „Kad bismo bili dosljedni…“ O knjizi su govorili fra Bonaventura Duda OFM, Vesna Kusin, Igor Zidić, Rene Medvešek, te sam autor. To je bilo prvo događanje u Velikoj dvorani, pa se može reći da je tim događanjem dvorana stavljena u svoju funkciju.

29. prosinca 2004. - Prikazan film „Božić dolazi na Peščenicu

Umjesto božićnog koncerta, zbor mladih „Osvit“ iz naše župe priredio je pravo iznenađenje: snimili su film pod naslovom „Božić dolazi na Peščenicu“, koji je večeras u 20 sati premijerno prikazan. Premijeri je bilo nazočno više od 150 gledatelja. Bilo je to pravo iznenađenje, a uistinu dug i iskreni pljesak potvrđivao je uspješnost ovog nesvakidašnjeg događaja… Na kraju premijere dodijeljeni su „oskari“, kojima su se mladi našalili na vlastiti račun. Tako je jedan od njih dodijeljen npr. za najboljeg zaboravljivača tekstova tijekom snimanja. Pohvale su prštale sa svih strana.

7. ožujka 2005. - Prva samostanska skupština

Danas s početkom u 8 sati održana je prva samostanska skupština samostana bl. Augustina Kažotića u Zagrebu. Do sada su se prakticirali radni sastanci. Prvi zapisničar postao je fr. Damir Šokić.1. svibnja 2005. - Prvi samostanski lektorZa prvog samostanskog lektora izabran fr. Tomislav Kraljević. (Provincijal je izbor potvrdio 6. lipnja 2005.)

8. svibnja 2005. - Prva sveta pričestMisno slavlje prve svete pričesti za 120 ovogodišnjih prvopričesnika. Nakon misnog slavlja, prvi put prigodni domjenak za prvopričesnike, njihove obitelji i goste održan je u Velikoj dvorani ispod samostana.

14. svibnja 2005. - Podijeljen sakrament potvrdeSakrament svete potvrde krizmanicima naše župe podijelio je delegat zagrebačkog nadbiskupa, mons. Zvonimir Kurečić.

1. kolovoza 2005. - Svetkovina naše župe i blagoslov samostanske kapelice

Središnja misna proslava našeg zaštitnika bila u 19 sati, a predvodio ju je fr. Ivan Iko Mateljan, provincijal. Ovom prigodom blagoslovljena je i samostanska kapela posvećena Mariji Majci Crkve, koju je blagoslovio također fr. Ivan Iko Mateljan.

16. veljače 2006. - Prva predsinodska rasprava

Održana prva predsinodska rasprava u našoj župi na temu «Euharistija». Na raspravi je sudjelovalo više od 60 vjernika.

1. ožujka 2006. Započela „Korizma na Peščenici“

Započeo je projekt predavanja-tribina pod nazivom „Korizma na Peščenici“. Svrha je ovog projekta intelektualno i duhovno pripravljati župu za svetkovinu Uskrsnuća Gospodnjega. Zamišljeno je da predavanja budu svake srijede kroz korizmu. Ovaj niz predavanja je na temu patnje i trpljenja.

5. ožujka 2006. – Pred samostanskom zajednicom pročitana asignacija za fr. Vjekoslava Lasića.

7. svibnja 2006. – Proslavljena sveta misa i podijeljena prva sveta pričest za 119 ovogodišnjih prvopričesnika.

13. svibnja 2006. – Sakrament svete krizme krizmanicima naše župe, njima 120, podijelio je mons. Valentin Pozaić, pomoćni biskup zagrebački.

22. rujna 2006. – fr. Vjekoslav Lasić postavljen je za prvog samostanskog knjižničara.

14. prosinca 2006. – Službeni pastoralni pohod našoj župi

Pomoćni biskup zagrebački, mons. Vlado Košić, boravio je danas u službenom pastoralnom pohodu našoj župi. Osim susreta sa svećenicima koji su izravno uključeni u župni pastoral, biskup se susreo i sa Župnim pastoralnim vijećem, svim stvarnostima koje djeluju u župi (molitvene zajednice, neokatekumeni, ministranti, zborovi…), te pohodio neke škole i domove na području župe. Unatoč svim nedostatcima zbog gradnje crkve i samostana, a i naših ljudskih ograničenosti i manjkavosti, na kraju ovog pastoralnog pohoda mogli smo čuti samo pohvale na svoj račun – kako od biskupa, tako i od vjernika. Bogu hvala!

18. siječnja 2007. – Novo crkveno zvono prvi put zazvonilo

S našeg su zvonika u 19 sati prvi put zazvonila zvona za Anđeosko pozdravljenje.

19. svibnja 2007. – Održan je prvi kocert klape „Furešti“.

Naime, članovi spomenute klape jesu mladići iz kvarta koji su nekad pjevali u našem „Osvitu“, i njihovi prijatelji koje znalački vodi gospođica Maja Debeljak.

3. kolovoza 2007. – Svetkovina naše župe

Središnje misno slavlje predvodio je i na njemu propovijedao fra Slavko Milić, župnik iz Kozari Boka.

15. listopada 2007. – Kanonska vizitacija naše župe

Vizitator je bio mons. Josip Oslić, biskupski vikar za grad Zagreb. Vizitato nije imao nikakvih primjedbi i bio je zadovoljan zatečenim stanjem u župi.

16. listopada 2007. – Prvi posjet Učitelja Reda, fr. Carlosa Aspirosa Coste, našem samostanu, u koji je došao zajedno sa svojim asistentom za srednju i istočnu Europu fr. Rajmundom Klepancem i našim provincijalom fr. Ivanom Ikom Mateljanom. Susret je bio ugodan i bratski i protekao je u iznimno srdačnoj atmosferi.

25. listopada 2007. – Za samostanskog starješinu imenovan je fr. Damir Šokić.

5. studenoga 2007. – fr. Tomislav Kraljević preuzeo je ulogu ekonoma samostana, a fr. Marinko službu sakristana.

29. ožujka 2008. – Posjet i koncert Vokalno-instrumentalnog sastava „Veritas“, koji djeluje pri našem samostanu sv. Dominika u Dubrovniku.

26. travnja 2008. – Sakrament svete krizme podijelio za vrijeme mise u 10h mons. Ivan Šaško, pomoćni biskup zagrebački. Ove godine krizmana su 132 učenika.

29. svibnja 2008. – Hrvatsko katoličko društvo medicinskih sestara i tehničara u suradnji s našom župom održalo je susret za starije župljane. Susret je započeo kratkim predavanjem o zdravlju u trećoj životnoj dobi, a završio mjerenjem krvnog tlaka i razine šećera u krvi.

20. srpnja 2008. – Hodočašće „Putovima sv. Dominika“

Započelo dugo planirano i željeno hodočašće „Putovima sv. Dominika“ dominikanske mladeži „DOMA“ i mladih iz župnih zborova naše župe, koje je vodio fr. Tomislav Kraljević, a na hodočašću mu se pridružio i fr. Zvonko Džankić. (Hodočašće je sretno završilo, a mladi su se vratili prepuni dojmova 31. srpnja 2008.)

3. kolovoza 2008. – Svetkovina naše župe

Središnje misno slavlje bilo je u 11 sati, a propovijedao je i misno slavlje predvodio fr. Anto Gavrić, novi provincijal naše Provincije.

28. kolovoza 2008. – fr. Damir Šokić asigniran je u samostan sv. Marije Milosne u Bolu na Braču.

31. kolovoza 2008. – Pred samostanskom zajednicom pročitana je asignacija za fr. Ivicu Tomljenovića.

7. rujna 2008. – Oproštaj od župe fr. Damira Šokića

Slavljem sv. mise u 10h fr. Damir Šokić oprostio se od župljana naše župe. Nakon mise, u dvorani ispod samostana bio je priređen i prigodni oproštajni domjenak za vjernike.

1. listopada 2008. – Fr. Mato Bošnjak postao novi član ovoga samostana.

18. listopada 2008. – U samostan se doselio brat Matijas Farkaš, student, i postao njegovim najnovijim članom javnim čitanjem asignacije 3. studenoga 2008.

28. studenoga 2008. – Naša redovnička kuća dobila je status prioralnog samostana, što je potvrđeno Dekretom koji je stigao od provincijala i njegovim čitanjem 8. prosinca 2008. na Bezgrješno začeće Blažene Djevice Marije.

14. prosinca 2008. – Obilježena je dvadeseta obljetnica smrti našeg subrata – Hinka Kraljevića, prvog kapelana Volovčice. Tom prigodom bila je posebna večernja spomen-misa za pokojnog brata Hinka, a zatim je u Velikoj dvorani ispod crkve održano o njemu prigodno predavanje biografskog karaktera, kojemu je prethodilo Uvodno slovo, samostanskog starješine fr. Mate Bošnjaka. Nakon svega je prva vjeronaučna dvorana u kojoj se najviše okupljaju mladi dobila ime „DVORANA HINKA KRALJEVIĆA“.

14. siječnja 2009. – Samostanska skupština izabrala za priora brata Ivicu Tomljenovića. Fr. A. Gavrić, provincijal, potvrdio je izbor istoga dana, a fr. Ivica je izbor prihvatio, pročitao Vjeroispovijest i Zakletvu te stupio u službu priora 15. siječnja 2009.

18. siječnja 2009. – Sv. misa iz naše crkve na HTV-u

Misu iz naše crkve u 11 sati prenosila je Hrvatska televizija. Misu predvodio i izvrsno propovijedao župnik, brat T. Kraljević, u koncelebraciji svih nas. Zbor mladih izvrsno pjevao. Sve je još bilo u božićnom ugođaju, odjek u javnosti bio je vrlo pozitivan.

27. siječnja 2009. – Utorak sv. Dominika

U našoj crkvi i ove godine nastavljamo obilježavati Utorke svetog Dominika; naime, svaki zadnji utorak u mjesecu jedan od braće predvodi molitvu za zvanja, predmoleći krunicu u 18:30, te nastavlja s litanijama Reda i večernjom misom u 19h s prigodnom propovijedi. Danas je predsjedao prior, a svi smo koncelebrirali.

27. prosinca 2009. – Uvedena jutarnja sv. misa u 7h

Danas smo započeli s jutarnjom svetom misom u 7h. Tako sada imamo dvije dnevne mise: u 7 i 19 sati. Tko ima jutarnju misu otvara crkvu i hebdomadar je u koru, te predvodi molitvu časoslova.

24. travnja 2010. – Sakrament svete krizme podijelio je mons. Mijo Gorski, koji je uskoro postao pomoćni biskup. Bilo je 105 krizmanika. Krizmanike je pripremao brat Matijas.

2. svibnja 2010. – Slavlje prve svete pričesti u župi. Bilo je 90 prvopričesnika. Prvopričesnike je pripremao fr. Tomislav Kraljević, župnik.

31. svibnja – 5. lipnja 2010. – Hodočašće u Luceru, Rim, Bolognu

Hodočasnika je bilo jedan autobus, a hodočašće su vodili T. Kraljević, župnik, i A. Gavrić, provincijal. Hodočašću su se pridružili brat Mato Bošnjak, brat Gabriel Posavec i braća novaci  - Dominik, Gabrijel i Ivan. Hodočasnici su dobro prihvatili pjevalo, razmatralo, molilo. U Rimu smo boravili dva dana u Domus Croata, gdje smo doista bili kao kod kuće. Jedan dan Rim nam je pokazivao naš subrat, profesor Stipe Jurič. Na misi, na Trgu sv. Petra, pozdravio nas je Papa na hrvatskom. U katakombama oduševio nas je vodič, salezijanac – p. Mato Tomas, školski kolega našeg brata Mate Bošnjaka. Lucera je bila nezaboravan događaj. Misa na oltaru bl. A. Kažotića u katedrali, susret s mjesnim biskupom u muzeju bl. A. Kažotića, unutarnji osjećaj ljepote i ponosa slušati o tako veliku i svetu čovjeku u tuđini, ali u katoličkom zajedništvu. Isti su nam osjećaji vladali i u Bologni, u crkvi, samostanu i na grobu našeg sv. Oca dominika. A onda povratak u domovinu, gdje smo stigli kasno noću, 5. lipnja. Svi sretni i zadovoljni. Bogu Hvala!

3. kolovoza 2010. – Svetkovina naše župe i đakonsko ređenje fr. Matijasa

Slavlje je predvodio i našeg subrata fr. Matijasa Farkaša zaredio za đakona sisački biskup Vlado Košić, uz koncelebraciju našeg provincijala i braću iz kuće i drugih naših samostana. Bilo je vrlo svečano i dobro posjećeno. Za trodnevnu pripravu ovoga slavlja na večernjim misama propovijedali su trajni đakoni zagrebačke nadbiskupije: Stipo Šarić, Miljenko Bošnjak (nećak brata Mate), i Marijan Spehnjak. (Brat Matijas je u kolovozu premješten u Gruž.)

16.-19. studenoga 2010. – U kanonsku vizitaciju našeg samostana došao je fr. Anto Gavrić, provincijal.