Osnovne informacije o našem Župnom caritasu

caritasOSNIVANJE

Caritas Župe bl. Augustina Kažotića osnovan je odlukom Nadbiskupskog duhovnog stola u prosincu 2015. godine. Već na prvi poziv župnika Marka Bijelića za volontiranje u Caritasu odazvalo se 13 osoba. Tijekom prošlih godina taj broj se povećavao i danas brojimo više od 20 volontera svih dobnih skupina i raznih profesija od profesora, odgajateljica u vrtiću, medicinskih sestara, poduzetnika, ekonomista i drugih. Mi želimo u našoj župnoj zajednici kroz djelovanje Caritasa istinski živjeti Isusove riječi :

 

Opširnije:Osnovne informacije o našem Župnom caritasu

Akcije Župnog caritasa

Logo-Caritas my xlargeAkcije Župnog caritasa

„Zimnica"
Dragi župljani naš Caritas u nedjelju 28.10.2018. organizira akciju prikupljanja novčanih donacija. Iza svake mise moći ćete dati svoj novčani prilog a volonteri Caritasa zahvalit će vam se s nekim od proizvoda zimnice koju su sami pripremili.

 

Opširnije:Akcije Župnog caritasa

ŽUPNI CARITAS

ZUPNIO CARITASU svakoj župi postoje dvije kategorije ljudi: osobe u potrebi i osobe koje su spremne darovati svoje slobodno vrijeme, te materijalna ili druga dobra dati na raspolaganje potrebitima. Župni caritas uključuje ljude koji svoje slobodno vrijeme i sposobnosti koriste na način da dragovoljno organiziraju i povezuju bližnje u potrebi s onima koji su spremni svoja dobra i usluge staviti im na raspolaganje. Župni caritas je most – poveznica između jednih i drugih. Ono što župni caritas čini posebnim u odnosu na slične humanitarne organizacije, jesu razlozi zbog kojih se pomaže drugima. Volonteri župnog caritasa temelje svojeg djelovanja pronalaze u evanđelju, u Isusovoj zapovjedi ljubavi i vjeri u Boga po kojima je svaki čovjek slika Božja, te kao takav ima nepovredivo dostojanstvo. Karitativna i volonterska aktivnost u Crkvi postoji od samih početaka, o čemu nam svjedoči i Sveto pismo (Dj 6,2-4; 6,42-44).

Opširnije:ŽUPNI CARITAS