Nedjelja, 20. 09. 2020. /25. nedjelja kroz godinu – A

 

Svete mise u našoj crkvi su nedjeljom 
u 7.30, 9, 10, 11 i 19 sati.
Radnim danom u 7 i 19 sati.

 Ponedjeljak, 21. rujna 2020.
SV. MATEJ, apostol i evanđelist
Blagdan. Svete mise u 7 i 19 sati.

Utorak, 22. rujna 2020.
BIBLIJSKO – LITURGIJSKA KATEHEZA
Započinjemo s novim ciklusom biblijsko-liturgijskih kateheza, na kojima se upoznajemo i pripravljamo za susret s Božjom Riječ slijedeće nedjelje. Ujedno se dotičemo određeni pitanja glede liturgije. Utorkom u 19. 45 sati u dvorani 1.

Srijeda, 23. rujna 2020.
Sv. Pijo iz Pietrelcine, prezbiter
Spomendan. Svete mise u 7 i 19 sati.

Četvrtak, 24. rujna 2020.
ČETVRTAK BL. AUGUSTINA KAŽOTIĆA
Pod večernjom svetom misom u 19 sati molimo za proglašenjem svetim našega blaženika. Također se utječemo njegovom zagovoru u našim potrebama.

Petak, 25. rujna 2020.
DEVETA GODIŠNJICA POSVETE NAŠE CRKVE
Prije devet godina godina, 25. rujna 2011. kardinal Josip Bozanić, zagrebački nadbiskup i metropolit, posvetio je samostansku i župnu crkvu te novi oltar crkve bl. Augustina Kažotića.
Godišnjica posvete naše župne crkve jest naša župna svetkovina.
Slaveći posvetu naše župne crkve, u kojoj se sastajemo kao Božja obitelj, živa Crkva, želimo i naš zajednički (obiteljski) život posvećivati i izgrađivati s Bogom. Neka ovaj dan, i naše sudjelovanje u euharistijskim slavljima tog dana, bude naša zahvala za ovu našu župnu crkvu, prelijepo i posebno sakralno zdanje, koje duhovni dom naše župe. Svete mise: 7, 9 i 19 sati.

KATEKUMENAT ili PRIPRAVA ODRASLIH ZA SAKRAMENTE KRŠĆANSKE INICIJACIJE
Katekumenat pohađaju kandidati koji žele primiti sakramente kršćanske inicijacije (krštenje, potvrda i euharistija), ali i oni koji su već kršteni, ali u odrasloj dobi žele primiti sakramente potvrde i euharistije. Katehetski susreti se održavaju jedanput u tjednu. Prvi susret je u petak, 02. listopada, u 20 sati, u prvoj dvorani (ispod samostana).

ŽUPNI ZBOROVI
Dragi vjernici i župljani, pozivamo vas da se pridružite u ovoj novoj pastoralnoj godini jednom od naša četiri pjevačka zbora: „Kažotići" (dječji), koji pjevaju na nedjeljnoj misi u 10 sati, „Osvit", koji pjeva na župnoj misi u 10 sati, „Nocturno" koji pjeva na večernjoj misi u 19 sati i „Dominik" koji pjeva na misi u 9 sati.

SV. POTVRDA (KRIZMA)
Slavlje Sv. Potvrde u našoj župi je u subotu , 10. listopada. Zbog poštivanja Odluka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske te propisanih Preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo dijeljenje Sv. Potvrde bit će u dvije grupe. Učenici OŠ „Petar Preradović" primit će krizmu pod misom u 10 sati, a učenici OŠ „F. K. Frankopan" i OŠ „A. Cesarec" pod misom u 12. 30 sati. Djelitelj Sv. Potvrde biti će preč. Marijan Franjčić.

MOGUĆNOST ZA SAKRAMENAT POMIRENJA ili ISPOVIJEDI
U našoj župnoj zajednici mogućnost za ispovijed je od ponedjeljka do petka od 19.30 sati (nakon večernje svete mise) i nedjeljom od 17.30 do 18.30 sati.

BESPLATNO DUHOVNO ŠTIVO
Ako tražite dobru duhovnu knjigu, tada imate mogućnost svake subote od 17 do 19 sati) u prvoj dvorani ispod samostana posuditi BESPALTNO duhovno štivo.

KATOLIČKI TISAK
U našoj knjižari možete nabaviti najnovije brojeve vjerskog tiska. Preporučamo novi broj Glasa Koncila. Ne zaboravite na svoju vjersku (kršćansku) kulturu. Rastite i u njoj

KRŠTENJA I VJENČANJA
Sakramenti krštenja i ženidbe dopušteni su uz poštivanje svih preporuka HZJZ. Za dogovor se treba javiti u župni ured.

ŽUPNI URED
Župni ured radi radnim danom od 10 do 12 i od 17 do 18.30 sati.
Kontakt:  01/2362 610 / Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

U našoj knjižari možete nabaviti najnovije brojeve vjerskog tiska. Preporučamo novi broj Glasa Koncila.