Fr. Josip Dolić i fr. Mihovil Žuljević Mikas zaređeni

11

Od danas je Hrvatska dominikanska provincija Navještenja BDM bogatija za dva prezbitera: fr. Josipa Dolića, dosadašnjeg đakona u našoj župi i fr. Mihovila Žuljevića Mikasa, koji je jedno vrijeme također bio član naše samostanske zajednice.
Fr. Josipu i fr. Mihovilu iskrene čestitke i neka ih prati majčinska zaštita Blažene Djevice Marija i zagovor sv. Dominika, našeg, duhovnog oca.

 

Splitsko-makarski nadbiskup i metropolit mons. Marin Barišić predvodio je u subotu 22. lipnja u splitskoj konkatedralnoj crkvi sv. Petra svečano euharistijsko slavlje za vrijeme kojega je za prezbitere zaredio petnaest đakona.

Na naslov Hrvatske dominikanske provincije Navještenja BDM zaređeni su fr. Josip Dolić i fr. Mihovil Žuljević Mikas.

Fr. Mihovil Žuljević-Mikas, sin Mate i Đurđice r. Serdahelji, rođen je 8. rujna 1993. godine u Splitu. Rodna župa mu je Uznesenja BDM Srijane - Dolac Donji, a pastoralni praktikum vršio je u župi Sv. Križa u Dubrovniku.

Fr. Josip Dolić, sin Marijana i majke Mirne r. Jerčić, rođen je 13. svibnja 1980. u Koblenzu – Njemačka. Dolazi iz hrvatske katoličke misije Koblenz, a pastoralni praktikum vršio je u župi Bl. Augustina Kažotića u Zagrebu.

11a