DOMA NA PAINTBALL-U

2013-06-03-NASLOVNA-DOMAPrvoga dana lipnja zajednica mladih DOMA zaputila se na izlet u Voloder, mjesto u blizini Popovače. Ovoga puta, za razliku od uobičajenih vjeronaučnih susreta i molitava, cilj izleta bila je… "zabava". Neki bi možda rekli i "malo uvrnuta", jer su mladi krenuli put paintball kluba kako bi se okušali u popularnoj modernoj "ratnoj igri", u kojoj je cilj bojom iz puške pogoditi protivnika ili - po uzoru na prava svjetska osvajanja, uzeti protivničkom timu zastavicu.

Da bi izlet bio sasvim "u stilu" mladih – već je na početku bilo onih koji su prespavali vrijeme dogovoreno za polazak, a zatim i onih koji su se pogubili na putu… Ipak, nakon tih početnih sitnih nesporazuma, četrnaestero mladih u pratnji župnika Marka stiglo je na odredište. Nakon kratke okrijepe uz domaće trešnje, jagode ili pak sendviče, zaputili su se na pravo mjesto zbivanja, "na bojišnicu".

U novootvorenom paintball klubu "Zeleni kadar" dočekali su ih domaćini koji su strpljivo i spremno objašnjavali pravila igre, a nakon što su svi dobili zaštitne maske, puške i kombinezone – igra je mogla započeti. Mladi podijeljeni u tri tima postali su jedni drugima "neprijatelji", srećom samo nakratko, i u žaru igre.

Nakon odrađenih nekoliko mečeva te par zadobivenih masnica (jer ni metci od boje nisu sasvim bezazleni) ipak su sve "paintball velesile" ujedinile snage za zajedničkim roštiljem. Uz čašicu razgovora i mirnodopskoj atmosferi dočekali su i večernje sate, dijeleći dojmove o neobičnoj igri, koja   po jednima pobuđuje agresivne nagone, a po drugima služi upravo tome da ih se tu "ispuca" i tako smanji u svakodnevnom životu. U svakom slučaju, i naizgled "šašava" ratna igra pokazala se dobrom temom za vjerničko promišljanje.

 

 

Tekst i foto: Dora i Petra Žic