DOĐI KRALJEVSTVOO TVOJE

zzuu

KROZ DEVET MJESECI (NA)UČITI „NAJSAVRŠENIJU MOLITVU" USTIMA IZREĆI, SRCEM PRIHVATITI I U ŽIVOTU OSTVARITI
Kroz devet mjeseci u nizu, od listopada 2018. do lipnja 2019., imamo u našoj župi srijedom u 20 sati kateheze i molitvene susrete za studente i mlade, na kojima ćemo moliti, govoriti i razmišljati o Očenašu, molitvi Gospodnjoj i temeljnoj molitvi Crkve. Svaki mjesec će biti u znaku jednoga zaziva iz Očenaša.

Listopad : „Oče naš"; Studeni:"Koji jesi na nebesima"; Prosinac: „Sveti se ime tvoje"; Siječanj: „Dođi kraljevstvo tvoje"; Veljača: „Budi volja tvoja kako na nebu tako i na zemlji"; Ožujak: „Kruh naš svagdašnji daj nam danas" Travanj: „Otpusti nam grijehe naše kao što i mi otpuštamo dužnicima našim"; Svibanj: „Ne uvedi nas u napast" i Lipanj: „Oslobodi nas od zla".

Kroz svaki mjesec, druge srijede u mjesecu bit će kateheza o molitvenom zazivu Očenaša (za taj mjesec) da bismo shvatili značenje, ulogu i mjesto prošnji upućenih milosrdnom nebeskom Ocu u našem kršćanskom životu; treće srijede u mjesecu molit ćemo za milost i dar Duha Svetoga da Očenaš ne izgovaramo samo ustima, nego ga srcem prihvatimo i u životu ostvarimo; i zadnje srijede u mjesecu kroz klanjanje pred Presvetim sakramentom u kapelici samostana zahvalit ćemo se za sve uslišane i neuslišane prošnje, na temelju Očenaša, kroz taj mjesec.
Dragi mladi, dođite i molite kako nas je Isus, naš učitelj, naučio moliti. Molitva Očenaša je dovršena molitva nego naputak, shema i putokaz kako moliti. Očenaš nije molitva koja se jednostavno recitira. Očenaš je jedino moguće moliti , razmišljajući o njemu, ponirući u njega jer Očenaš je sveukupni životni program za kršćanina i vjernika.