Otvorenje retrospektivne izložbe hrvatskih svetaca i blaženika

sveci-i-blazeniciSinoć, 18. veljače 2019., na spomendan zaštitnika umjetnika Beata Angelica, u organizaciji Galerije hrvatske sakralne umjetnosti ''Laudato'' i samostana bl. Augustina Kažotića, u multimedijalnoj dvorani "Dominik Barač" našega dominikanskog samostana, Ivanićgradska 71, na zagrebačkoj Peščenici, otvorena je retrospektivna izložba ''Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu''.


Putujuća izložba ''Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu''  sadrži radove više likovnih umjetnika koji su bili autori samostalnih izložaba na dosadašnjim manifestacijama Dana hrvatskih svetaca i blaženika, a koji se od 2008. godine održavaju u Križevcima: Branimira Dorotića, Maje Vidović, Josipa Botterija Dinija, Ane Marije Botteri, Hrvoja Marka Peruzovića, Ante Mamuše i Ivane Ćavar.
U programu su sudjelovali i govorili direktorica galerije i televizije ''Laudato'' Ksenija Abramović,  likovni kritičar Stanko Špoljarić i hrvatski akademski slikar Hrvoje Marko Peruzović, a izložbu je otvorio provincijal Hrvatske dominikanske provincije fr. Slavko Slišković.
U glazbenom je dijelu otvorenja nastupila klapa Barun, a kroz program je vodila predsjednica Udruge za promicanje znamenitih Križevčana ''Dr. Stjepan Kranjčić'' Tanja Baran.

OVDJE možete pročitati izvještaj o otvorenju s laudato.hr.