Koncert Uskrs u ozračju tambure – treću godinu zaredom

fghg-page-001 1

Na inicijativu Radio Sljemena Hrvatska radiotelevizija, u suradnji s Dominikanskim samostanom bl. Augustina Kažotića, na Uskrsni ponedjeljak 22. travnja 2019. u samostanskoj i župnoj crkvi bl. Augustina Kažotića na Peščenici u Zagrebu organizira treći koncert uskrsnih pjesama „Uskrs u ozračju tambure" u izvedbi Tamburaškog orkestra HRT-a i poznatih solista.

Treći uskrsni koncert kod dominikanaca na Peščenici izvest će HRT-ovi tamburaši pod vodstvom mo. Siniše Leopolda, a uz njih će nastupiti: sopranistica Barbara Othman, tenor Branko Medak, Krunoslav Kićo Slabinac, Mia Dimšić, duo Hojsak & Novosel, Božja slava band, kvartet „Gubec", klapa „Sv. Juraj" HRM, Akademski muški zbor Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu i Dječji zbor „Kažotići".
Tekstove posvećene Uskrsu i Hrvatskoj interpretirat će glumica Ana Vilenica.

Koncert, tijekom kojega će se moći čuti cjelokupan kanon dobro poznatih hrvatskih uskrsnih pjesama, moći će se pratiti od 20.05 sati u izravnom prijenosu na HRT – Radiju Sljeme, na 3. programu HTV-a te na multimedijalnoj platformi HRTi. Voditeljica i urednica je Lejdi Oreb.